Merhaba!
1-Değerli yazarımız, sizi daha iyi tanımamız için bizlere kendinizden bahseder misiniz?
Merhabalar,ben Havin MOHUL (KİRİŞ) 11.07.2001. Kars/Susuz doğumluyum.22 yaşındayım yazar aynı zaman da okul öncesi öğretmeniyim.Evli ve bir çocuk annesiyim.Şu an da Antalya/Alanya da yaşamaktayım.6 çocuklu çok güzel bir ailede yetiştim,3 erkek ve 3 kız kardeşiz.Bir abim var ,benden küçük iki erkek ve iki kız kardeşim var.Annem Gülay MOHUL ev hanımı ,babam Erol MOHUL müteahhit.Abim Fırat aşçı ,erkek kardeşim Arda lise de okuyor ,kız kardeşim Helin ortaokul ve diğer ikiz kardeşlerim Hira ile Muhammet Emin ise 2. Sınıfta okuyorlar.
2-Edebiyatla ilgilenmeye, edebi eserler yazmaya ne zaman başladınız?
Edebiyat ile 9 yaşında başladım ilgilenmeye ilk kitap okumaya da yine aynı yaşta başladım.Zaten kitaplarla tanışınca daha da sevdim Edebiyatı.Yaşım ilerledikçe de yazarlığa merak saldım ortaokulda Türkçe dersin de verilen bir ödev ile yazmaya başladım daha sonra böyle devam etti gizli saklı da olsa sürekli yazıyordum bir şeyler ardından üniversite yıllarında ilk kitabımı yazmaya ve yayınlamaya başladım bunun için büyük bir cesaret gerekiyordu açıkçası.Univeristenin ilk yılları pandemiye denk geldiği için sürekli evdeydim ve artık saklayarak yazmak yerine yayınlayabilirim evet neden olmasın dedim kendi kendime ve bu şekilde tamamen resmi olarak Edebi hayatıma kesin bir yön verdim.Bunun dışında bana ilham veren bir kişide vardı tabi ki bu da annem di.Annemin de Edebiyata ilgisi vardı hatta yazdığı fakat resmi olarak yayınlamadığı şiirleri var bunun dışında yaşadıkları ve yaşadıklarımız da beni yazmaya daha çok teşvik etti.
3-Basılı veya e-kitap olarak yayında bir kitabınız var mı? Henüz bir kitabınız yoksa eğer kitap çıkartmayı düşünüyor musunuz, böyle bir hayaliniz var mı?
Basılı olarak üc adet kitabım var.
İlk kitabım 2021: Terk Edilişin Sabahı (ikinci basım yılı 2023)
İkinci kitabım 2022: Kendimi Bulmaya Gittim
Üçüncü ve hayatımın dönüm noktası dediğim kitabım 2023: Dilruba “Tüm kız çocukları adına”
Bunların dışında bilindik bir sitede yazmaya devam ettiğim paranormal türünde bir e-kitabım da var.
4-Kitabınızın (kitaplarınızın herhangi birinin) ortaya çıkış öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?
Tabi ki aslında üçünün de farklı bir hikayesi ve anısı var bende fakat ben üçünü ve hayatımın dönüm noktası dediğim kitabım Dilruba’nın hikayesini anlatmak isterim.Açıkçası ben ilk başta Dilruba’yı yazmaya başlamıştım bir e-kitap olarak ve ismi de Annem ve Ben idi.Tamamı aslında doğer iki kitabımda da olduğu gibi gerçek kurgu karışımı bir kitaptı ilk başta çok güzeldi fakat sonlara doğru biraz değişiklik yapmak istedim ardından okunmaya başlayınca bir anda korktum açıkçası insanların yaşadığınız olayları bu kadar açık bir şekilde bir anda okuması tuhaftı ve beni de bir anlık korku aldı kitabı yayından kaldırdım ve bir sene boyunca açıp kendim dahi okuyup bakmadım. Bu süreçte farklı yazılar ve hikayeler yazmaya devam ettim.Ardından ilk cesaret edip ilk kitabımı çıkardım sonra ikinciyi ve iki sene sonunda içeriğinin hikayesini değiştirdiğim Dilruba’yı çıkardım.Ve itiraf etmeliyim ki yazmak aslında benim için bir tedavi yöntemiydi.
5-Okumayı hoşlandığınız tür hangisidir?
Genelde gerçek hayattan alıntılanan roman türlerinden hoşlanırım bunun yanı sıra polisye,tarih ve hayatıma bir çok yönden anlam katan her türlü kitap beni etkiler.
6-Kendinize örnek aldığınız bir yazar veya yazarlar var mı, varsa bunlar hangileridir?
Size burada edebiyat dünyasında bir çok yazar sayabilirim açıkçası ama bu soruya beni yazdıklarıyla hayattan gerçek hikayeler almış ve iz bırakan,okudukcatüm.bedenime ruhuma işleyen yazarları örnek aldığımız söyleyebilirim.Şu an ki yeni nesil yazarlardan çok ben gerçekten yazar olan yazarları örnek alıyorum bu da tabi ki geçmiş eski yazarlarımızdır.
7-Güncel çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Şu an da belirli yazı sitelerinde kısa kısa makale ya da hikaye türünde yazılar yayınlıyorum Bunun dışında e-kitap olarak yazmaya devam ettiğim paranormal türde bir çalışmam var.
8-Genç okurlara seslenmek ister misiniz? Genç okurlara iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa röportajımız vesilesiyle düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
Tabi ki genç okurlara şunu söylemek istiyorum tabi ki yazmak herkesin hakkı burada yazarlarımız umarım alınganlık göstermezler ama herkes gerçek bir yazar olamıyor gençlerimiz gerçek hayattan soyutlanmış,hayaller ile dolu , olağanüstü kitaplardan çok gerçek edebi değeri olan kitaplar okumalı onlara gerçekten hayattan soyutlanmış ve mümkünü olmayan hikayeler yerine gerçekten hayattan dersler içeren ve edebi olarak, düşünce olarak ruhen bir çok şey katacak milyonlarca yazar ve kitap var bunlara yönelebilirler çünkü gerçek hayat lise aşkı yaşayan vb. Olağanüstü hayatlar hayaller yaşayanlarla değil daha farklı şeylerle daha farklı insan ve hikayeler ile dolu.Tabi ki herkes istediğini okuyabilir fakat bir şeyleri öğrenmek ve kendimize ruhen düşünce olarak bir şeyler katmak istiyorsak gerçekten yazar olan yazarlarımızın kitaplarını okumalıyız hayat çok farklı bir yönden ilerliyor.
Sizi tanıdığımıza memnun olduk. Röportajımıza ayırdığınız değerli vaktiniz için çok teşekkür ederiz. Size İhakalem edebi web sitesi olarak yazın hayatınızda başarılar dileriz.
Katılın!
Yorumlar