-Merhaba!
Değerli yazarımız, sizi daha iyi tanımamız için bizlere kendinizden bahseder misiniz?
Aslen Karadağlı olup Sivas’a yerleşmiş bir aile ile Sivaslı bir ailenin torunları ve öğretmen bir baba ile ev hanımı bir annenin evladı olarak 20.02.1968 tarihinde Sivas’ta dünyaya gelmişim.
1977 yılından itibaren yaşamaya başladığım Ankara’da, Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra iki yıl Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde okudum.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olarak 1995 yılından beri avukatlık ve hukuk danışmanlığı mesleğime devam etmekteyim.
İkinci Üniversite felsefe bölümü öğrencisiyim.
2020 yılında yazmaya başladığım şiirlerimi, 2023 yılında kitaplaştırdım.
Halen @mustafaasimkahyaoglu isimli Instagram sayfamda şiir ve seslendirmelerimi yayımlamayı sürdürüyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım.
Bunun dışında, günlük yaşamımdan bahsedecek olursam, az uyur, güne çok erken başlarım. Mümkün olduğunca günü yürüyüşle dışarıda karşılar, erkenden başladığım işlerimi, erkence bitirip, gün içinde mutlaka kendime, düşünüme, yazınıma vakit ayırırım.
Fırsat buldukça seyahat eder, mutlaka kısa tatiller yaparım.
-Edebiyatla ilgilenmeye, edebi eserler yazmaya ne zaman başladınız?
Lise edebiyat bölümü mezunu olarak her zaman edebiyata, kitaplara okuma düzeyinde ilgili ve meraklıydım. Bunun üzerine Hukuk Fakültesi mezunu olmak kazanımı da eklenince konuşmaya ve yazmaya olan ilgim ve bu konudaki yeteneğim daha da arttı. 2020 yılında düşüncelerimi şiir olarak nitelenen ahenkli söz dizileri olarak yazmaya ve Instagram’da paylaşmaya başladım.
-Basılı veya e-kitap olarak yayında bir kitabınız var mı? Henüz bir kitabınız yoksa eğer kitap çıkartmayı düşünüyor musunuz, böyle bir hayaliniz var mı?
2023 yılı Nisan ayında “Gün Oldu” ismiyle ilk kitabım yayımlandı. İkinci kitabımı da bugünlerde yayıma hazırlamaktayım. Muhtemelen 2024 başında nasipse yayımlanmış olacaktır.
-Kitabınızın (kitaplarınızın herhangi birinin) ortaya çıkış öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?
Mesleğim icabı özellikle 2017 sonrasında çok sıklıkla kendi aracımla yurt içi seyahatler yaptım. Bu seyahatleri yine sıklıkla ve tercihen sabahın ilk saatleri ya da akşam/gece saatlerinde ve yine tercihen yalnız yaptım. Seyahatlerim esnasında yoğun bir düşünme, düşüncelerimi tasarlama ve yazma imkânı buldum. 2020 yılından itibaren başlayan yazmalarımı kaydetmeye başladım. 2022 yılı sonuna geldiğimde, bir kitabı oluşturacak nitelik ve nicelikte eserim oluştuğunu fark etmekle bunları kitaplaştırmaya karar verdim. Özellikle sabahları gün doğarken yazılan şiirlerim sebebiyle kitabım da adını “Gün Oldu” olarak kendisi belirlemiş oldu.
-Okumayı hoşlandığınız tür hangisidir?
Şiir, bibliyografik roman, hikaye…
-Kendinize örnek aldığınız bir yazar veya yazarlar var mı, varsa bunlar hangileridir?
İsterdim, fakat maalesef yok ve bunu eksikliğim olarak görmekteyim.
-Güncel çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Asli işim ve mesleğim olan avukatlık, hukuk danışmanlığı faaliyetimi aktif bir biçimde sürdürmekle birlikte, yazmaya devam ettiğim şiirlerimi @mustafaasimkahyaoglu isimli Instagram sayfamda paylaşmaya, yayımlamaya devam ediyorum. Yazmak yanında gerek kendimden gerek şiir dostlarımın şiirlerinden ve gerekse üstatlardan şiir seslendirmeleri yapıyor ve bunları İnstagram hesabımla birlikte “Mustafa Asım Kahyaoğlu” isimli YouTube hesabımda yayımlamayı sürdürüyorum. Tamamen amatör olarak enstrümansız akustik solo vokal biçimde yorumladığım şarkı, türkü, özgün müzik tarzındaki müzik eserlerini de yine İnstagram ve YouTube hesaplarımda dostlarla paylaşıyor ve yoğun bir biçimde ikinci şiir kitabımı yayıma hazırlıyorum.
-Genç okurlara seslenmek ister misiniz? Genç okurlara iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa röportajımız vesilesiyle düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
Tabii ki… Mutlaka ve daima her türden yazıyı, kitabı süreklilik arz edecek bir biçimde okusunlar. Okumayı günlük bir rutin haline getirsinler. Mutlaka günlük yürüyüşler yapsınlar, bu yürüyüşlerde düşünsünler. Belli periyotlarda yalnız kalsınlar ve ne konuda ve şekilde olursa olsun yazsınlar, yazdıklarını kaydetsinler. Hatta çok klasik olacak ama günlük tutsunlar. Bir de ve son tavsiyem kendilerini ifade etmeye, rahat konuşabilmeye hitap edebilmeye vesile olması bakımından arkadaşlarıyla dostlarıyla periyodik sanat, edebiyat konuşmaları sohbetleri yapsınlar.
Sizi tanıdığımıza memnun olduk. Röportajımıza ayırdığınız değerli vaktiniz için çok teşekkür ederiz. Size İhakalem edebi web sitesi olarak yazın hayatınızda başarılar dileriz.
Katılın!
Yorumlar