1-Değerli yazarımız, sizi daha iyi tanımamız için bizlere kendinizden bahseder misiniz?
Merhaba; Dilan Payçu 07,05, 1990 Muş Malazgirt doğumluyum. Memleketimizin kırsal şartlarından dolayı hiç okula gidemedim okuma yazmayı takvim yapraklarından TV den öğrendim. 2004 te İstanbul’a taşındık. Umut tohumları serpip sevinçler büyüttüm içinde şans yüzüne güldü diyerek çünkü okula gitmek, okullu olmak şu hayatta istediğim tek şeydi ama maalesef hayaller kurup hayatları yaşadım. Çok okul kapısı gezdik kayıt yapıp okula gitmek için fakat yaşım büyük olduğu için hiçbir okul beni kabul etmedi bütün kapılar yüzüme kapandı! İnada bindirdim pes etmeye hiç niyetim yoktu kalkıp açık öğretime kayıt yaptırdım hiçbir destek eğitim almadan kendi çabamla evde çalışıp sınavlara girdim bu şekilde lise mezunu durağına kadar geldim son basamağı da çıkıp diplomamı aldım. Daha yükseğe tırmanmak istedim ama maalesef eksik eğitimimden dolayı üniversite sınavını geçemedim, eğitim hayatım burada son buldu. Ama kendimi geliştirme yollarını yürümeye devam ettim.
2-Edebiyatla ilgilenmeye, edebi eserler yazmaya ne zaman başladınız?
Okumayı çok seviyorum sürekli kitap okurdum ama hiç yazmayı akıl edememiştim tabii ki. 2017 de Kuzenimin tavsiyesi üzerine Wattpad adlı bir kitap yazma okuma uygulamasına üye oldum. Bir yıl boyunca sadece yazarları takip edip hikayelerini okudum. Bir gün kendi kendine dedim bende yapabilirim Başarabilirim pekâlâ, neyim eksik ki? Sonra yazmaya başladım, yazdıkça daha çok kitap okumaya başladım okudukça da yazdıklarımdan anlam bulmaya başladım.
3-Basılı veya e-kitap olarak yayında bir kitabınız var mı? Henüz bir kitabınız yoksa eğer kitap çıkartmayı düşünüyor musunuz, böyle bir hayaliniz var mı?
Hayat zordur ama en güzel hayatlar hayaller üzerine kurulur ve bende yazarlık hayalini kurmaya başladım ne olursa olsun bir gün yazar olacağım dedim ve başardım. Şiirlere sardım hayaller kurup hayatlardan alıntılar yazdım artık engelim kalmamıştı kendime güvenim tamdı, ailemin yapamazsın zor ve boş işler demelerine aldırış etmeden verdiğim kararla EZA’m adlı bir şiir kitabı çıkardım. Farklı projelere katıldım birden fazla derleme kitaplarında yazılarım yer alıyor şuan.
4-Kitabınızın (kitaplarınızın herhangi birinin) ortaya çıkış öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?
Sadece başarıya olan istek ve heves kapsıyor. Bunun dışında herhangi bir öyküsü yok.
5-Okumayı hoşlandığınız tür hangisidir?
Bir kitabın türü önemli değildir benim için, hoşuma giden, akıcı eğitici, öğretici, yararlı gördüğüm kitapları okurum. Yani kısacası her daldan okurum yeter ki hoşuma gitsin.
6-Kendinize örnek aldığınız bir yazar veya yazarlar var mı, varsa bunlar hangileridir?
Emine Şenlikoğlu, Songül Ünsal, Kahraman Tazeoğlu, Ozan Ağrılı…
7-Güncel çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Şiirden ziyade hikaye yazmaya başladım şuan (hayalleri katledilen kadınlar) adlı bir proje üzerine çalışıyorum bitmek üzere inşallah oda yakın zamanda raflarda yerini alacak.
8-Genç okurlara seslenmek ister misiniz? Genç okurlara iletmek istediğiniz bir mesajınız varsa röportajımız vesilesiyle düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
Hayat çok zor ve imkansızlıklara dolu. Ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın yeter ki insan istesin aydınlatılmayacak karanlık yoktur ve insan kendi karanlığını sadece kendisi aydınlatabilir. Her şey yalandır, herkes yalandır sadece insanın kendine olan inancı bütün çaresizliklerin, bütün imkansızlıkların kelepçesini kırar hayatına anlam katar. İstikamet sabır ve inanç…
Sizi tanıdığımıza memnun olduk. Röportajımıza ayırdığınız değerli vaktiniz için çok teşekkür ederiz. Size İhakalem edebi web sitesi olarak yazın hayatınızda başarılar dileriz.
Ben de çok memnun oldum, çok mutlu oldum böyle güzel bir röportaj imkanı verip değer kattığınız için Çok teşekkür ederim, saygı ve sevgiler…
Katılın!
Yorumlar